REC lokket av kompetent arbeidskraft

REC har allerde produksjon på Herøya. Nå skal bedriften bygge seg opp i Singapore også. (Bilde: Finn Halvorsen)
(Bilde: Finn Halvorsen)
SOLCELLER: Solcellerelatert virksomhet har bidratt sterkt til at nyinvesteringer i industrien har økt med over 30 prosent i forhold til i 2006. (Bilde: REC)
SOLSILISIUM: REC har flere fabrikker i USA, blant annet Moses Lake, hvor det produseres solsilisium av denne typen. (Bilde: damian heinisch)
  • Industri

REC hadde et sett parametere som var viktig ved valget for nytt produksjonsanlegg.

Kompetanse til medarbeidere var ett av dem.

Velutviklet

- Vi skal ansette rundt 3000 medarbeidere i løpet av de neste fem årene. Derfor sto tilgang til kompetent arbeidskraft høyt oppe på listen, sier teknisk direktør Erik Sauar til Teknisk Ukeblad.

REC bygger gigantfabrikk

- Singapore har allerede en vel utviklet elektronikkindustri med tilhørende leverandører som vi også vil ha behov for. Dessuten er området engelskspråklig. Dette er viktig i hvert fall i en første fase, sier Sauar.Infrastruktur

Singapore er ikke akkurat et lavkostområde. Men Sauar mener at denne industrien ennå ikke er så moden og ferdigutviklet at det er riktig å gå til de laveste kostområdene.

- Vi vil fortsatt være avhengige av å starte nye prosesser og kvalifisere nye maskiner. Da trenger vi kompetent arbeidskraft, sier Sauar.

Han trekker også frem god infrastruktur som avgjørende for valget. Episoden i USA hvor et forholdsvis kortvarig strømbrudd førte til store konsekvenser, viser hvor viktig det er å ha pålitelig tilgang til strøm og vann og annen nødvendig infrastruktur.

– Mange ellers aktuelle alternativer falt bort på grunn av for dårlig infrastruktur, eller eventuelt at det ville ta for lang tid å bygge dem opp, sier Sauar.Tilskudd til FoU

Singapore har en uttalt målsetting at utvikling av solenergi skal være et nøkkelområde i byens videre industrielle utvikling. Det er derfor grunn til å tro at REC har fått gode betingelser for sin storsatsing i Singapore.

– Vi har fått en avtale om tilskudd til forskning og utvikling. De er videre innstilt på å utvikle sine tekniske høyskoleprogrammer i retning av solenergi. De legger i det hele tatt mange faktorer til rette på kompetansesiden, sier Sauar.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå