INDUSTRI

REC legger ned i Glomfjord

200 ansatte mister jobben.

REC Wafer Glomfjord
REC Wafer Glomfjord Bilde: REC
21. mars 2012 - 09:19

Stengningen av Glomfjord-fabrikken, som produserer monokrystallinske wafere, betyr at alle de tre REC-fabrikkene i Nordland nå er nedlagt.

Les også:

Farvel til 700 arbeidsplasser i REC

REC permitterer flere ut året 

Ikke lett

I en pressemelding som ligger på RECs hjemmesider skriver konsernsjef Ole Enger at det er trist, men nødvendig å stenge ned fabrikken.

– Organisasjonen vår i Glomfjord har vist imponerende operasjonelle bedringer og kostnadsreduksjoner, men dette har ikke vært nok for å sikre lønnsomhet i et meget vanskelig marked. Vi er klar over hva stengningen betyr for ansatte og lokalsamfunnet, og dette er derfor ikke en beslutning vi har tatt med lett hjerte, sier han.

Les også:

REC halverer i Glomfjord

Stemte i mot

Motstanden mot nedleggelsen er selvsagt stor. Tre av fire ansattrepresentanter som sitter i styret stemte imot avgjørelsen.

Nedleggelsen skjer i første kvartal i 2012.

Les også:

– Blodbadet er bra for solindustrien

Overlever foreløpig

Samtidig skriver Varden at de ansatte på fabrikken på Herøya jubler for dagens avgjørelse om at produksjonen her fortsetter i minst fire uker til.

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen sier til avisen at det er en gledens dag.

– I dag gleder hele Telemark seg på vegne av REC Herøya. Beslutningen om å ikke legge ned driften i Porsgrunn betyr mye for fylket vårt, sier han.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Ansatt Bjørn Kvernes sier til avisen at avgjørelsen kan være positiv for fabrikken i det lange løp.



– Vi vet jo ikke om det blir kroken på døra eller ei. Men om vi begynner å tjene penger, så vet jeg at man ikke venter lenge med å åpne for enda større produksjon, sier han.

– Viktig

Bellona er på sin side meget fornøyde med at fabrikken drives videre. Nå oppfordrer Leder Fredric Hauge til å videreføre driften i minst seks måneder til.

Han tror produksjon her er viktig for hele solindustrien.

– Arbeidet som er utført på Herøya har utvilsomt et meget stort internasjonalt potensial. Dette er en teknologiutvikling som kan komme hele den internasjonale solindustrien til gode. For å kunne utvikle de resultatene som er oppnådd til et kommersielt produkt, vil det være helt avgjørende med videre produksjon av denne type wafere i samme industrimiljø, sier han i en pressemelding.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.