INDUSTRI

Rec håver inn milliardkontrakter

Solenergi fokuseres og gir konsentrert energi ved hjelp av speil som følger solens bevegelse. Reflektorene dreies og sollyset blir fokusert mot et oljefylt rør. Varmen i oljen driver en turbin som gir elektrisk strøm.
Solenergi fokuseres og gir konsentrert energi ved hjelp av speil som følger solens bevegelse. Reflektorene dreies og sollyset blir fokusert mot et oljefylt rør. Varmen i oljen driver en turbin som gir elektrisk strøm.Bilde: Getty Images
Per Erlien Dalløkken
26. juni 2008 - 08:34

Solenergiselskapet Renewable Energy Corporation (REC) har nettopp besluttet å bygge verdens største fabrikk for wafer, celler og moduler i Singapore.

Les også: Bygger gigantfabrikk i Singapore

Bygger nytt solteknologisenter

Kapasitetsøkningen er strengt nødvendig for å holde tritt med de store leveringskontraktene selskapet samtidig.

To avtaler på to dager

Rec melder i dag at de har inngått langtidsavtale med China Sunergy Co. Ltd i Nanjing om å levere wafere – silisiumskiver til solceller og solcellemoduler – verdt to milliarder kroner fram til 2015.

I går varslet Rec Wafer at de skal levere silisiumskiver til det amerikanske selskapet Sunica Inc. for mer enn 1,5 milliarder kroner frem til 2013.

35 milliarder

Ifølge konsernsjef Erik Thorsen i Rec har selskapet siden 2006 nå inngått kontrakter verdt om lag 35 milliarder kroner.

– De nye kontraktene stiller seg i rekken av vår økende tilstedeværelse i det høyeffektive monokrystallinske cellesegmentet, sier Thorsen i en pressemelding.

Les mer om: