NETTARKIV

REC etablerer rekordfabrikk

AUTOMATISERT: Ved REC ScanCells fabrikk i Narvik som lager selve solcellene, er det tatt i bruk avansert automatisert produksjonsutstyr.
AUTOMATISERT: Ved REC ScanCells fabrikk i Narvik som lager selve solcellene, er det tatt i bruk avansert automatisert produksjonsutstyr. Bilde: damian heinisch
Finn Halvorsen
29. okt. 2007 - 15:27

REC har nå startet planleggingen av sin nye fabrikk i Singapore som kan bli verdens største i sitt slag når den står ferdig om fem år.

Silisium

Planen er å investere hele tre millioner euro i løpet av denne perioden. Det skal føre til en fabrikk som skal produsere silisiumskiver både til solceller, solceller og solcellemoduler. Fabrikken ventes å få en produksjonskapasitet på 1,5 GW og vil få ca. 3000 ansatte.

– God tilgang på kvalifisert arbeidskraft og god infrastruktur var en viktig faktor ved valget. Dessuten er området engelskspråklig. Det er også viktig, i hvert fall i en første fase, sier teknisk direktør Erik Sauar til Teknisk Ukeblad.

Solenergi

Singapore har dessuten en uttalt målsetting at utvikling av solenergi skal være et nøkkelområde i byens videre industrielle utvikling. Det er derfor grunn til å tro at REC har fått gode betingelser for sin storsatsing i Singapore.

Samtidig med denne nyheten kunne REC også fortelle om en kontrakt på leveranser av silisiumskiver til solceller for perioden frem til 2015 med en potensiell verdi på 5,3 milliarder kroner. Kunden er belgiske Photovoltech NV.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.