INDUSTRI

Rec blir delt og flyttet til USA og Singapore

Rec Silicon og Rec Solar.

Ole Enger og Rec deler selskapet i to og flytter hovedkontorene ut av Norge.
Ole Enger og Rec deler selskapet i to og flytter hovedkontorene ut av Norge. Bilde: NTB scanpix
18. juli 2013 - 13:30

– Innen et års tid vil hovedkontorene være flyttet til Singapore og USA. Det er uvisst om det blir noe igjen i Oslo, men selskapet vil fortsatt være børsnotert her, sier kommunikasjonsdirektør Mikkel Tørud i Renewable Energy Corporation (REC) til NTB.

Avvikler Oslo-kontoret

Uansett betyr flyttingen slutten på Recs hovedkontor i Sandvika. De er per i dag om lag 25 ansatte. Til sammenligning hadde de 150 ansatte i Sandvika for om lag to år siden.

– Sånn sett er ikke dette dramatisk. Vi har gått i denne retningen over tid, sier Tørud.

Det er solenergiselskapet som får nytt hovedkontor i Singapore.

– Vi har allerede en solcellefabrikk i Singapore. Mange av kundene våre er også i regionen. Den andre delen av nåværende Rec, som driver med silisium, vil få nytt hovedkontor i USA. Her ligger også produksjonslokalene, sier kommunikasjonsdirektøren.

Venter vekst

Recs to virksomheter, silisium og solenergi, har lite med hverandre å gjøre.

– Hovedmotivet bak oppsplittingen er at vi tror at industrien kommer til å vokse veldig kraftig. Det vil kreve voldsomt med kapital for å følge denne veksten. For å være bedre posisjonert for dette, tror vi at vi kommer bedre ut med å ha to ulike enheter enn om vi hadde vært én samlet enhet, sier konsernsjef Ole Enger til E24.

Etter at kvartalsrapporten til Rec kom torsdag og det ble kunngjort at konsernet deler seg i to børsnoterte selskaper, steg aksjene til Rec betydelig.

Les også: Sykehjem blir Norges største solcellepark

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.