ARKIVNYHETER

Razzia hos asfaltentreprenører

Jarle Skoglund
8. feb. 2010 - 14:03

Det er Kolo Veidekke som selv har bedt Konkurransetilsynet om bistand, etter at det internt ved virksomheten i Trøndelag har fremkommet informasjon som kan gi grunnlag for en slik mistanke. Ifølge Veidekkes egne nettsider knytter mistanken seg til asfaltvirksomheten. Også NCC Roads bekrefter besøk av Konkurransetilsynet på deres asfaltkontorer i Arna utenfor Bergen og i Trondheim.Overvåker bygg og anlegg

-Bevissikringen hos asfaltentreprenørene må sees i sammenheng med Konkurransetilsynets prioriterte satsing fra 2009 med å overvåke konkurransen i bygg- og anleggsbransjen, heter det i en melding fra Konkurransetilsynet.

En bevissikring er en uanmeldt kontroll som kan gjennomføres ved mistanke om brudd på konkurranseloven. Bevissikring kan foretas uten samtykke fra de som er gjenstand for kontroll, men må først være godkjent av tingretten. Under kontrollen kan tilsynet beslaglegge relevant materiale.

Konkurransetilsynet understreker at selv om de gjennomfører en bevissikring, innebærer ikke det at de involverte selskapene er skyldige i lovbrudd, og sier ikke noe om det endelige utfallet av saken. Etter at kontrollen er gjennomført, starter arbeidet med å analysere eventuelle funn. Det er for tidlig å si noe om hvor lang tid dette vil ta.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.