BYGG

Rasveien kan bli stengt i dagevis

Her mellom Midtbekktunnelen og Trettøytunnelen nord for Sunndalsøra gikk raset søndag kveld.
Her mellom Midtbekktunnelen og Trettøytunnelen nord for Sunndalsøra gikk raset søndag kveld. Bilde: Google Maps
25. aug. 2008 - 10:58

Distriktssjef Jan Arild Johansen i Statens vegvesen sier til NTB at det tidligst tirsdag blir tatt stilling til når veien kan åpnes igjen.

Geologer på plass

Geologer undersøkte rasstedet mandag. Det viser seg at en fjellblokk har løsnet 400-500 meter over riksveien og delt seg i flere blokker på vei ned. En av disse blokkene traff veien, mens flere gikk rett i sjøen.

To biler ble truffet av steinraset søndag kveld, og føreren av den ene bilen ligger alvorlig skadd på St. Olavs hospital i Trondheim.

Løsmasser må vekk

Selve løsneområdet ser etter geologenes mening greit ut, men nedenfor dette området ligger det betydelige løsmasser som må ryddes opp i. Et firma som har spesialisert seg på slike oppgaver startet dette arbeidet mandag og fortsetter tirsdag.

Johansen sier at et steinsprangnett ovenfor veien har fanget opp betydelige masser og har i betydelig grad redusert konsekvensene av raset. Deler av fangnettet må repareres.

– Veien vil verken vil være mer eller mindre forsvarlig å kjøre når opprensningsarbeidet er ferdig. Bare en lang tunnel på stedet vil gi en permanent, god løsning, sier Johansen.

Ikke sikkerhetskriterier

I Norge har vi ikke akseptkriterier på hva som er sikkert nok. På den aktuelle strekningen har det vært flere hendelser.

– Skal vi bygge en sikrere vei enn dagens, må det bevilges penger til dette, sier Johansen.

Deler av riksvei 70 skal utbedres med bompenger fra Krifast, Kristiansunds fastlandssamband. Johansen sier at dette er helt i den andre enden av riksveistrekningen mellom Krifast og Sunndalsøra. Han sier at det aldri har vært vurdert å bygge en ny, lang tunnel med bompenger.

To biler ble truffet av steinraset søndag kveld og føreren av den ene bilen ligger alvorlig skadd på St. Olavs hospital i Trondheim.

Det blir nå satt opp en hurtigbåt forbi rasstedet inntil veien blir åpnet for trafikk igjen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.