OLJE OG GASS

Rasmus Sunde tar roret

STORT ANSVAR: Rasmus Sunde tar over ledelsen av Norges største bedrift for undervannutstyr FMC Kongsberg Subsea 1. juni.
STORT ANSVAR: Rasmus Sunde tar over ledelsen av Norges største bedrift for undervannutstyr FMC Kongsberg Subsea 1. juni. Bilde: Arkiv
Anders J. Steensen
12. mars 2010 - 09:17

Etter at Rasmus Sunde forlot konsernsjefstolen i Aibel har han ledet FMC Kongsberg Subseas området for økt oljeutvinning. Han vil fortsette å hadette ansvaret etter at han tiltrer som ny direktør for for hele bedriften 1. juni i år.

Har erfaring

– Rasmus Sundes unike erfaring, bransjekunnskaper og forståelse for det norske og internasjonale markedet, gjør at han passer utmerket som administrerende direktør i FMC Kongsberg Subsea, sier styreformann i FMC Kongsberg Subsea AS, Erling Christiansen.

Er i front

– Vi leverer i dag verdensledende subsea-teknologi til et stort marked og har virksomheter i flere land som er ansvarlig for Europa inklusive Norge, Canada, Afrika og Russland. Jeg er både stolt og ydmyk over å ha fått oppgaven med å lede denne virksomheten videre, sier Rasmus Sunde i en pressemelding

1.juni

Sunde erstatter fra 1. juni, Johan Pfeiffer som har ledet FMC Kongsberg Subsea AS siden 2007. Pfeiffer har ledet selskapet i en periode med sterk vekst og har blant annet gjennomført en velykket organisasjonsendring.Pfeiffer reiser nå til Houston til en nyopprette lederstilling i FMC Technologies. Han vil der få ansvar for selskapets globale Surface Wellhead Business Unit(området for tørre brønnhoder).Rasmus Sunde har tidligere vært administrerende direktør i Aibel og før det i ABBs oljevirksomhet i Norge. Han er siviløkonom og leder styret i SINTEF.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.