OLJE OG GASS

Rasmus Sunde har fått sparken

EXIT AIBEL: Rasmus Sunde har ikke klart å møte styrets krav til styring med Aibel. Nå har han fått avskjed av styret.
EXIT AIBEL: Rasmus Sunde har ikke klart å møte styrets krav til styring med Aibel. Nå har han fått avskjed av styret. Bilde: Anders Steensen
Anders J. Steensen
25. juni 2008 - 14:50

Rasmus Sundes dager i Aibel er talte. Årsaken er manglende kontroll og styring med prosjektene. Selskapet har ikke vært i stand til å innføre kontroll og styringsprosedyrer (Compliance Code and Directives), noe som er konsernsjefens hovedoppgave.

Møtte ikke styrets krav

Disse prosedyrene skal styre alle virksomhetene og virksomhetsområder i Aibel, inkludert samordningen med tredjepartsforbindelser. De skal sikre samsvar med reglene i alle kontrakter, samt sikre at de ansatte er kjent med selskapet og de ansattes etiske og moralske ansvar.

Selskapet har ikke klart å innføre disse kravene som er pålagt av styret under Sundes ledelse, kommer det fram i en pressemelding.

Tapt penger

Etter hva TU.no kjenner til har det i lengre tid vært misnøye med selskapets prestasjoner. Prosjektene har vært gjennomført uten at de har vært under god styring. Det har medført store økonomiske tap.

Det har særlig manglet på oppfølgingen av kontraktene og forståelse av innholdet i kontraktene under gjennomføringen av flere prosjekter.

Ikke uventet

Også arbeidsmiljøet har vært lidende under dette. Et stort antall av nøkkelpersonene i Aibel har sluttet, enten ved at de har startet egen virksomhet, eller ved at de har gått til andre bedrifter.

Kilder TU.no har vært i kontakt kan fortelle at det har vært mye internt rot. Det har vært mye snakk om å følge prosedyrer og retningslinjer, men lite har vært gjort fra ledelsens side for å sørge for å innføre dette.

– Før eller siden måtte Rasmus Sunde gå av. Vi er heller overrasket over at det tok så lang tid, sier en kilde som ønsker å være anonym til TU.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.