IKT

Raskt mobilsamarbeid

Blåtannteknologi (Bluetooth) og trådløse lokalnettverk (WLAN) skal benyttes. Selskapene regner med å kunne teste ut teknologien allerede i løpet av året.

Den økende bruken av mobile terminaler, sammen med trådløs teknologi som Bluetooth og WLAN, vil bane vei for helt nye tjenester, ifølge en pressemelding fra selskapene.

-Mobiltelefoner med begrensede datafunksjoner vil forvandles til mobile multimediaterminaler, sier Haakon Bryhni, ansvarlig for trådløs teknologi i Birdstep.

Birdstep Technology har utviklet Birdstep DataBase Engine, en small footprint database for XML og objektorienterte datamodeller. Birdstep DataBase Engine er spesialutviklet for mobiltelefoner og PDA terminaler, og har vunnet flere priser for sin funksjonalitet og ytelse.

Ny teknologi

Bluetooth- og WLAN-teknologiene har relativt kort rekkevidde, men til gjengjeld svært høy kapasitet for overføring av data. Planen er å utvikle basestasjoner og informasjonssystemer som vil koste lite både å installere og drifte. Målet er å teste dette i løpet av året - med tanke på kommersiell lansering så snart teknologien er moden og det finnes terminaler på markedet.

-Kjøpesentre, flyplasser og messer blir blant målgruppene, sier direktør for eksternt tjenestemarked i Telenor Mobil, Lars Christian Iuel. - Når du om ett år går inn på et kjøpesenter vil du passere gjennom en sone der mobilterminalen din vil kunne motta oversikt over alle butikker og alle tilbud i kjøpesenteret. Informasjonen lagres i terminalen, og dermed vil du kunne foreta bestillinger, reservasjoner og kjøp også ved hjelp av dagens GSM/GPRS - nett.

Les mer om: