IKT

Raskt i farger

19. apr. 2001 - 17:05

Og det er nettopp fargelasere som vokser mest i kontormarkedet. Grunnen er at prisene er på rask vei nedover og skriverne tilbyr nesten fotokvalitet på fargeutskriftene.

For å kunne øke hastigheten på skriverne bruker Xerox et skriververk fra Oki som gir en rett papirbane der fargene legges på etter hverandre i stedet for at papiret må gå fire ganger over samme valse. Dette gir en skriver som i utgangspunktet har tre ganger så stor utskrifthastighet. En annen fordel er at papiret går kortere vei inne i skriveren, og faren for papirkrasj blir mindre.

Fleksibel

Phaser 2135 er en rask A4/A3 fargelaser. Skriveren har en utskriftshastighet på 21 sider i minuttet og en oppløsning på 1200 punkter pr. tomme. Skrives det utskrifter i svart/hvitt, gir den 26 sider i minuttet.

Takket være en 500 MHz Intel-prosessor, reduseres tiden til utskrift av den første siden til 17 sekunder. Det betyr at et utskriftsjobb på fem sider tar vel et halvt minutt. Det hevder Xerox mange konkurrenter bruker på å skrive ut første side.

Skriveren er fleksibel med tanke på papirformater og papirkvalitet. Arkmateren tar hele 2850 ark, og skriveren kan behandle papirformater i størrelsen fra A6 til A3. En tilleggsenhet gir tosidig utskrifter. Skriveren har nettverkskort for tilkobling til 10/100 Mbit/s Ethernet. Standard minnestørrelse er 128 MB som er utvidbar til 512 MB.

Også svart/hvitt

Men ikke alle trenger farger. Her lanserer Xerox DokuPrint N4525, en rask svart/hvit laserskriver med en kapasitet på hele 45 sider i minuttet. Nettverksskriveren er spesielt tilpasset brukerbehov med krav om rask utskriftshastighet og høyt volum.

Modellen DocuColor 2006 er spesielt tilpasset grafisk bransje og brukere som trenger fargelaser og kopimaskin i samme enhet. Her står fargekvalitet i fokus slik at skriveren ikke har større hastighet enn seks sider i minuttet. Ved svart/hvitt-utskrift kommer hastigheten opp i 26 sider.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.