NETTARKIV

Raskere vareplukking

8. nov. 2004 - 11:32

AutoStore er unikt i verden og styres av et smart dataprogram. Haugalandfirmaet Jacob Hatteland Computer AS har utviklet systemet. Kløftaselskapet Arkiv & Lager AS har inngått avtale med dem om markedsføring og levering av det nye lagersystemet.

Gigantisk kube

Det handler strengt tatt bare om en gigantisk kube som gir største mulige plassbesparelse. I motsetning til tidligere lagersystem, kan AutoStore plasseres i lokaler der andre automatiske system ikke kan brukes grunnet takhøyde eller andre begrensinger. Dessuten kan systemet bygges i flere etasjer. Dette gir nye muligheter for ytterligere optimalisering av plassen i lageret.

Driften av lagersystemet foregår med roboter som henter og bringer kasser i en effektiv strøm til og fra plukkestasjonene. Dette gir selvsagt langt bedre ergonomi for brukeren, i tillegg til at det reduserer feilplukking.

Kan tilpasses

En av de andre fordelene med AutoStore, er at systemet enkelt kan tilpasses eksisterende lokaler. Dessuten kan et montert anlegg senere flyttes uten store kostnader. Det er også enkelt å modifisere og/eller utvide.

- Med AutoStore i utvalget forsterker vi vår posisjon som tung leverandør av effektive lagersystem for norske logistikkbedrifter, sier administrerende direktør Ole Sverre Spigseth i Arkiv & Lager AS. AutoStore kommer ifølge Spigseth inn som et supplement til deres eksisterende program av lagerautomater, som paternosterverk, heisautomater og minilaste-anlegg. Det betyr at de står enda sterkere i konkurransen om å tilby kunder beste mulige løsning for effektiv internlogistikk.

Betydelig raskere

Erfaring med bruk av lagerautomater viser at slik vareplukking går betydelig raskere i forhold til manuell jobbing. Effektiviteten økes ytterligere ved å kombinere flere ulike automater. Økonomisk tilbakebetales investeringen raskt gjennom lavere lønnsutgifter. Det blir lønnsomt samtidig som du får et effektivt lager.

- Vår løsning er bruk av flere lagerautomater som alle styres av Megamaster 3.0 dataprogram, sier spesialist Kjell Blakseth hos Arkiv & Lager AS. Årsaken er at du selv er dirigenten og velger hvordan maskinene skal arbeide - ut fra ditt aktuelle behov - når som helst på dagen. Du kan velge å kjøre enkelt-ordre, samle-ordre eller plukke når transportøren kommer på døra for å hente varer. Mulighetene er mange.

Lagerteknisk sett finnes det mange smarte løsninger: Vertikale karuseller - paternoster - gir bedre utnyttelse av høyden og sparer gulvplass. Horisontale karuseller gir bedre effektivitet i lokaler med lav takhøyde. Lifter - heisautomater for bedre, større og tungt gods - sparer gulvplass. Stor fleksibilitet på modellene gjør at automatene tilpasses etter nettopp ditt behov.

Windowsbasert

Styringsprogrammet Megamaster 3.0 er et Windowsbasert program som kommuniserer med Megamat og Megalift lagerautomater. Programmet er et styrt bindeledd mellom det administrative systemet og lagerautomatene.

Varene på en eller flere ordre blir hentet frem uten at lagerpersonell behøver å vite hvor varen befinner seg. Systemet vil finne den beste løsningen for fremhenting av varer, noe som gir raskest plukking med minst mulig bevegelse. Systemet utnytter intelligent flere maskiner i samme plukk og flere personer kan plukke med flere maskiner samtidig. Programmet sies å være svært brukervennlig, og er fleksibelt i forhold til hvordan man ønsker å ta det i bruk.

Erfaring

Arkiv & Lager AS har vært på markedet siden 1985 og har dermed tjue års erfaring. Omsetningen i 2003 ble 52 millioner kroner. Selskapet leverer løsninger og produkter i internlogistikk. De sier selv at målet er å gi kunden effektiv vareflyt, høy produktivitet og god utnyttelse av arealet. Selskapet har 26 ansatte og har egen montasje- og serviceavdeling. De sier at gjør tingene selv for å sikre driften. De er kvalitetssikret etter NS-EN ISO 9001:2000.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.