NYHETSBREV

Raskere maskinkontroller

Omron har lansert maskinkontroller med høy hastighet som enkelt kan tilpasses ny teknologi.

Omron NX7 maskinkontroller
Omron NX7 maskinkontroller Bilde: Omron
4. okt. 2015 - 23:22

Omron lanserer sine nye NX7 og NJ1 maskinkontrollere i Sysmac. NX7 og NJ1 gir et bredt spekter av automasjonsløsninger som strekker seg fra cutting-edge, avanserte produksjonssystemer til enkle maskiner.

NX7 er den nye flaggskipsmodellen som tilbyr høy hastighet uten at det går på bekostning av pålitelighet, skriver Omron i en pressemelding. Den er utstyrt med Intel Core i7 prosessor og stor minnekapasitet, og skal ha bransjens raskeste behandlingsprosess. Med fokus på fremtiden for avanserte produksjonssteder som bruker IOT, har Omron utviklet denne integrerte kontrolleren for å gi brukerne skalerbarhet utover det som tidligere kontrollere og PLSer har vært i stand til å klare.

Les også: Bygg prosjekteres med løsninger fra 80-tallet

Flere varianter

Skalerbarheten suppleres av den nye NJ1 som gjør at Sysmac løsningen passer i eksisterende produksjonsutstyr. NJ1 er en basis automasjonskontroller med inntil to akser og den er fullt kompatibel med NJ5//NJ3 maskinkontrollere. NJ1 er ideell for maskiner uten akser, eller med et lavt antall akser, fordi de deler et felles konsept, dimensjoner, tekniske spesifikasjoner og funksjoner.

Med arkitektur som hurtig kan innlemme den nyeste informasjons kommunikasjonsteknologien (IKT), tilbyr Sysmac et svært innovativt produksjonsmiljø. Dette gjøres ved å opprette en rekke applikasjonsfunksjonaliteter med software og ved å koble Omron og en tredjeparts fabrikkautomasjon og designverktøy som for eksempel 3D-simulatorer.

Krav til rask reaksjon

Dagens industribedrifter er under press og det kreves at de skal kunne reagere raskt og tilpasse seg et bredt utvalg økte behov fra brukerne. Dette har ført til utvidet bruk av IOT, Big Data og andre IKT utviklinger.

Siden lanseringen av NJ5 i 2011 har Omron tilbudt applikasjonsmotorer som inkluderer databasetilkobling og robotikk. Omron har også utvidet utvalget av eksterne enheter som høyhastighets I/O enheter, drive, sikkerhetskomponenter og visionsensorer. Denne siste lanseringen skal gjøre det enklere for kunden å velge Sysmac i sin produksjon.

Se også: Ny morgen for Go'morgen

Sysmac automatiseringsplattform

Omrons integrerte automasjonsplattform gir komplett anleggskontroll og styring av automatisering innenfor samme programvare. Programmering som er basert på globale standarder og globale åpne nettverk, tillater å bygge standardiserte systemer. Plattformen tilbyr synkronkontroll over alle maskinenheter og avansert funksjonalitet for eksempel bevegelse, robotikk og databasetilkobling. Dette tverrfaglige konseptet gjør det mulig å forenkle løsningsarkitektur, redusere programmering og optimalisere produktiviteten.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.