IKT

Raskere forskningssamarbeid

Nettverksleverandøren Cisco Systems har levert infrastrukturen til et nytt optisk nettverk mellom Europas ledende forskningsmiljøer innen datakommunikasjon. England, Nederland og Sverige er de første som knyttes opp mot hverandre.

Overføringshastigheten på 10 gigabit pr. sekund (Gb/s) skal gi forskerene en unik mulighet til å teste kapasitetskrevende applikasjoner og nye, direkteoverførte samarbeidsformer over Internett.

Løsningen vil få en total kostnadsramme på 272 millioner kroner. Ciscos 12.000 Internett rutere vil utgjøre hoveddelen av nettverket og gi brukerene muligheten til å benytte den aller siste teknologien innen IP-ruting.

– Cisco samarbeider med utdannings- og forskningsmiljøer rundt om i verden. Målet med arbeidet er å bryte ned hindere som kan bremser utveksling og videreutvikling av nye ideer og læringsformer. IP-baserte akademiske nettverk har så langt resultert i store fremskritt innen forskning og teknologisk utvikling, uttaler Cisco Systems europasjef, Chris Dedicoat i en pressemelding.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.