Rasfaren over - E16 nord for Hønefoss legges tilbake i opprinnelig trasé

Flommen tidligere i høst gjorde at Ådalsaelva vasket ut terrenget. Skredfaren gjorde at E16 ved Follum på Hønefoss måtte legges midlertidig om. Nå skal veien legges tilbake.

 
  Illustrasjon: Google Maps
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. okt. 2023 - 10:25

Statens vegvesen har nå overvåket det skredutsatte området over lengre tid og undersøkt det kritiske partiet grundig. Selve sikringstiltakene vil bli utført på senvinteren eller tidlig om våren 2024, forteller Statens vegvesen i en pressemelding.

  <i>Illustrasjon:  Google Maps</i>
  Illustrasjon:  Google Maps

– Da flommen Hans gjorde at Ådalsaelva vasket ut terrenget og skapte skredfare for E16 ved Follum på Hønefoss, så vi raskt behovet for å etablere en midlertidig vei for E16 som kunne brukes så vi fikk undersøkt skredområdet grundig og over tid. Den midlertidige veien gjorde at trafikken ble ledet over på Follumvegen, som ble brukt som delstrekning fram til krysset på E16 nord for den skredutsatte strekningen, sier seksjonssjef Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen.

Les også

Skroter E18-utbygging til Asker: – Ubegripelig

Strekningen er trygg

Dronefoto fra arbeidene med å etablere midlertidig vei. <i>Foto:  Statens vegvesen</i>
Dronefoto fra arbeidene med å etablere midlertidig vei. Foto:  Statens vegvesen

– Når vi nå åpner opp igjen dette partiet på E16, så kan folk være helt trygg på at det er helt sikkert å ferdes her. Det er gjort omfattende undersøkelser, og vi fortsetter å overvåke området. Om vi ser endringer så vil vi igjen stenge og legge trafikken over på den midlertidige veien, understreker Gunnar Eiterjord.

Den midlertidige veien ble bygget på en drøy uke i begynnelsen av september.

Foto fra den midlertidige veien: <i>Foto:  Statens vegvesen</i>
Foto fra den midlertidige veien: Foto:  Statens vegvesen

– Dette var et riktig og nødvendig valg, men når vi bygger en vei på så kort tid så holder den naturligvis ikke samme standard som øvrig E16, samtidig vet vi at omkjøringen har vært til belastning for lokalmiljø og myke trafikanter, så det er gledelig at vi kan legge tilbake E16 i opprinnelig trase, avslutter Eiterjord.

Kulde gir fine kjøreforhold, men salt for å bedre friksjonen må byttes ut med grus.
Les også

Når det blir under minus ti grader, må veisaltet byttes ut med sand

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.