ARKIVNYHETER

Ras har stengt E18 langvarig ved Lillesand

Kvikkleire i grunnen førte til at 50 meter av E18 raste ut ved Lillesand
Kvikkleire i grunnen førte til at 50 meter av E18 raste ut ved Lillesand Bilde: Thor Søndenaa
Thor SøndenaaThor Søndenaa
21. apr. 2009 - 15:21

Raset kan ha sammenheng med disse arbeidene. Der var kjørt på betydelige mengder ny masse for å stabilisere grunnen. En gravemaskin som var i arbeid på stedet, ble tatt av raset og nesten helt begravd i vann og gjørme. Føreren berget seg ut og fikk ingen skader ifølge politiet på Agder. Heller ingen andre personer ble skadet av raset.

I løpet av mandag og tirsdag har Statens Vegvesen foretatt grunnboringer både for å sjekke grunnen under eksisterende veg og forholdene der en eventuell ny trase kan bygges forbi rasstedet og der er funnet flere meter med kvikkleire.

Ifølge kjentfolk på stedet gikk der ras allerede da gamle E18 ble anlagt for rundt 50 år siden. Trafikken har siden passert over stedet uten problemer.

I inneværende uke og trolig enda lenger blir all gjennomgangstrafikk dirigert over Birkeland, slik det også tidvis har vært gjort under anleggsarbeidet med nye E18.

Endelig avgjørelse om løsning blir ikke tatt før prøvene er ferdig analysert tirsdag kveld.

Men da Våre Veger var på stedet tirsdag formiddag var en hogstmaskin allerede i gang med å rydde skog for den nye traseen.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.