ENERGI

Rapport: Tyskland kan fase ut kull allerede i 2030

Tysklands strømforsyning vil være sikret allerede i 2025, og dermed kan man fase ut kullet hele åtte år før skjema, viser en ny analyse fra landets energitilsyn.

Kullgruver som denne i Lützerath kan fases ut i sin helhet i Tyskland allerede i 2030, ifølge en ny rapport.
Kullgruver som denne i Lützerath kan fases ut i sin helhet i Tyskland allerede i 2030, ifølge en ny rapport. Foto: Thomas Banneyer/DPA/AP/NTB
1. feb. 2023 - 07:41

I dag er planen at man stanser produksjonen av brunkull i Ruhr-området allerede i 2030, men holder gruvene i det gamle Øst-Tyskland åpne i åtte år ekstra. Klima- og næringsminister Robert Habeck har argumentert for at man bør rykke stengingen av de østlige gruvene fram.

Den nye rapporten fra Bundesnetzagentur, det tyske energitilsynet, viser at Tysklands strømforsyning er sikret i perioden 2025-2031, tross stigende strømforbruk. Det vil den være selv om man dropper bruk av kull til strømproduksjon allerede i 2030.

Rapporten ber også om at man utvider eller moderniserer kraftverk som bruker hydrogen, biogass og naturgass for å sikre strøm til Europas største økonomi. Den tyske regjeringen skal diskutere forslagene onsdag.

Forsvaret bør rette større oppmerksomhet mot evnen til å møte begrensede angrep og sammensatte trusler, ikke minst gjennom overvåking og beredskap, ifølge forsvarsanalysen 2024.
Les også

Forsvarsanalyse: Norge må ha en tydelig og realistisk plan for strid med russiske styrker

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.