PROSJEKTER

Rapport: Bedre gatelys fikk flere til å gå

Oslo har undersøkt effekten av tiltak som skaper tryggere byrom.

Bedre gatelys økte gangtrafikken i Slottsparken, viser en rapport Oslo kommune har fått laget. Bildet er fra Karl Johansgate, og slottet ses i bakgrunnen midt i bildet.
Bedre gatelys økte gangtrafikken i Slottsparken, viser en rapport Oslo kommune har fått laget. Bildet er fra Karl Johansgate, og slottet ses i bakgrunnen midt i bildet. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
AV NTB
27. mai 2019 - 10:19

Da det ble satt opp bedre gatelys utenfor Slottsparken i Oslo, økte gangtrafikken i parken. Det viser en rapport Oslo kommune har fått utarbeidet om tiltak som kan få folk til å bruke byrommet mer.

Oslo kommune er opptatt av å få folk ut i gatene for å øke bruken av byens plasser og parker, og det er temaet i rapporten «Hvordan skape trygge og levende byrom».

– For å nå nullvekstmålet i byene må flere gå. I denne rapporten har vi undersøkt effekten av tiltak som kan bidra til å skape trygge og levende byrom slik at flere velger å gå, forteller avdelingsdirektør Anne Ogner i Vegdirektoratet.

Rapporten viser blant annet at utplassering av bymøbelet «e-benk», som gir gratis internett og lademuligheter, og som ble utviklet som en del av rapporten, har ført til at flere gjerne vil gå.

I rapporten på 158 sider peker folk dessuten på at de føler seg tryggere i parker når vegetasjon som hindret god sikt, ble fjernet. I tillegg føler flere seg tryggere når belysningen er god. Bedre gatelys utenfor Slottsparken i Oslo økte gangtrafikken, viser rapporten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.