Rappet 4500 liter diesel fra tanken til entreprenør

Frekke tjueradder troppet opp med eget utstyr og transport og bunnsugde dieseltanken til Telemark Transport og Entreprenørsentral AS.

Telemark Transport og Entreprenørsentral As har vært hjemsøkt av tyver i flere omganger den siste tiden.
Telemark Transport og Entreprenørsentral As har vært hjemsøkt av tyver i flere omganger den siste tiden.
Av Thor Søndenaa
20. okt. 2022 - 12:44

Entreprenørfirmaet jobber for tiden med rassikring på fv 450 mellom Bjørnevatn og Valle - på grensen mellom Agder og gamle Telemark fylke. Byggherrene, Agder fylkeskommune og Vestfold og Telemark fylkeskommune, legger til sammen 90 mill. kr totalt i potten for hele prosjektet.

Godt planlagte tyverier

Telemark Transport og Entreprenørsentral blir stadig plaget av langfingrede og utrolig frekke kjeltringer som stikker kjepper i hjulene for dem.

 - For rundt en måned siden forsvant det to GPS’er med en samlet verdi på rundt 700.000 kroner, forteller eier og daglig leder Olav Åge Askje til Veier24.

Det tyveriet som ble oppdaget to uker senere, samt et tilsvarende sist helg, har krevd atskillig mer planlegging fra skurkenes side.

Entreprenøren sin dieseltank som står i veikanten på fv 450, ble regelrett ranet og tømt i to omganger. Slike tyverier er langt fra vanlige etter det Askje forteller.

 - Første gangen trodde sjåførene at drivstoffet var brukt opp. Men nærmere sjekking avslørte at det dreide seg om tyveri på et tidspunkt da tanken må ha vært rundt halvfull. Det vil si rundt 1500 liter, sier Askje.

 - Sist helg var tanken fylt opp med 3000 liter. Tyveriet ble oppdaget søndag kveld. Da var tanken tømt igjen. Og de har bare forsynt seg av den hvite dieselen. Ikke den fargede, freser Askje.

Frekkhetens nådegave og kalde nerver

Han er ikke i tvil om at tyvene har hatt med seg utstyr i tillegg til bil som kunne transportere den stjålne dieselen.

- Vi oppdaget fort at påfyllingsluka på toppen av tanken var åpnet. Så de har trolig stukket en slange ned der og pumpet til det ikke var mer igjen.

En slik operasjon tar tid. Med frekkhetens nådegave og kalde nerver har dieseltyvene stått ganske lenge med en støyende pumpe i gang. Til tross for at der var en god del folk på hyttene i det omkringliggende feltet.

Tyveriene er politianmeldt og politiet er interessert i tips om saken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.