NATURVITENSKAP

Rakettkontrakt til Kongsberg

29. mai 2001 - 08:13

Kontrakten med EADS-LV er verd 64 millioner kroner. Ti enheter er med i en produksjonskontrakt, mens de resterende ti vil bli utløst som en opsjon. Leveransene vil pågå fram til midten av 2005.

Utstyret som skal leveres knytter sammen startrakettene til hovedskroget på Ariane 5. Store vibrasjoner og vridninger oppstår under oppskytingen. Når startrakettenes drivstoff er brent opp, skal feste- og separasjonsmekanismene frigjøre to 30 meter lange startraketter i løpet av fem millisekunder.

Stor prestisje

– Ariane 5 programmet har ekstreme krav til kvalitet i kombinasjon med krav til økt produktivitet. Kontrakten demonstrerer Kongsberg Defence & Aerospace sin konkurranseevne på kvalitet og pris i et prestisjefylt og konkurransedrevet marked, og posisjonerer Kongsberg for nye prosjekter, sier direktør Ole Fiskum i Kongsberg Defence & Aerospace.

Kongsberg vært engasjert i Ariane-programmet siden 1991. Den nye kontrakten gjelder leveranser av deler til midt i 2005, om opsjonen regnes med.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.