KRAFT

Rådyre smarthus

Trond Heggelund
26. mai 2008 - 07:00

Et av de norske selskapene som har kommet lengst på utviklingen og salg av smarthusteknologi er Adapt Control Solutions, som har demonstrasjonsleilighet i Holmenkollåsen i Oslo.

Valg av demonstrasjonsleilighet er riktig med tanke på at dagens kjøpere av smarthusløsninger kjennes ved at de har mye cash.

Daglig leder av Adaps Oslokontor, William R. Holm, sier at en gjennomsnittlig løsning koster fra 100 000 kroner og opp til en halv million kroner, avhengig av hvor mye digitalt stæsj og funksjoner du velger.

Les også:Også til hyttebruk

Adapt har solgt 300 forskjellige smarthusløsninger i Norge. Og kjøpeviljen er ikke bare stor på Oslo vest, men folket vil også ha tilsvarende løsninger på hytta. Men da er det ikke snakk om noen folkelig Hvermansen-hytte uten innlagt strøm og med utedo. Selv varmekablene i oppkjørselen på hytta kan fjernstyres med en avansert smarthusløsning.

Det er ikke bare folk i Oslo som er blitt hekta på smarthusløsningene deres. Holm sier at de i det siste har gjort flere installasjoner i Bergen, Stavanger og Fredrikstad.Ut i verden

Adapt Control Solutions har for lengst innsett at det norske markedet er for lite for dem, og Adapt-gründer Christopher J. Dahl er derfor mye i salgsmøter i England, som er kommet milevis lenger enn lille Norge når det gjelder å ta i bruk smarthusløsninger. Adapt har nå kontorer i store deler av Europa.

Kontor har de også i Dubai, der det spøkes med at 25 prosent av alle verdens byggekraner nå befinner seg. Derfor er det ikke så rart at det norske smarthusteknologi-selskapet nylig har etablert seg i regionen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.