NETTARKIV

Rådyr symbolpolitikk

Truls Tunmo
30. mai 2007 - 10:42

Denne uken lanseres Fiat Doblo Electric i Brussel. En elbil som passer familier på fem. Det er bare å pakke bilen – og håpe at hytta ikke ligger for langt unna. For Dobloen greier maksimalt 15 mil før lithiumbatteriene må lades - på flatmark med sol og vind i ryggen.

Likevel har flere meldt sin interesse for det nye elbilkonseptet. Tre kunder har allerede sagt at de vil kjøpe bilen, ifølge importøren i Skandinavia, Enviro Elbilsalg AS i Drammen.

Oppgitt toppfart er 120 km/t. Så inntil batteriene er flate, holder Fiat Doblo Electric følge med køen på norske veier. Men bærer det av sted i motorveifart, tar det ikke lang tid før man må sette støpselet i stikkontakten. Da gjelder det å ha tålmodighet, for ladingen tar seks timer.

Prisen på Doblo er ikke fastsatt, men ifølge importøren vil den bli på mellom 400 000 og 500 000 kroner. Det koster å handle symbolpolitiske varer og tjenester! TT

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.