BYGG

Rådgiverne skal granskes

Joachim Seehusen
27. aug. 2008 - 07:03

– Det er ikke alt vi hører om rådgiverne som er like morsomt å høre, derfor vil vi se nærmere på dem, sier Gustav Pillgram Larssen, assisterende direktør i BE.

Våte boliger

Han vil ikke presisere dette ut over at Mæla skole i Skien og uheldige branntekniske løsninger i Nerby'n i Trondheim som Teknisk Ukeblad har skrevet om, er eksempler på saker som har utløst BEs interesse for rådgiverne.

– Så er det disse boligene i Tromsø som står mer eller mindre ut i vannet, det vil vi også se nærmere på, sier han.

Les også:

Skjerper kontrollen

Da Åslaug Haga var kommunalminister, ba hun BE skjerpe kontrollen rundt sentrale godkjenninger. Det har BE gjort, men nå kommer ytterligere innskjerpinger.

– Det er meget tidkrevende arbeid. Vi skal nå opprette tre nye stillinger, det gir oss mer kapasitet til tilsyn, sier Pillgram Larsen.

– Det er BEs oppgave å godkjenne foretak og ha oppfølging av dem. I Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har vil alltid tatt for gitt at BE tar denne oppgaven på alvor. Vi er glad for at de nå varsler at de skjerper kontrollen. Vi har tro på en gjensidighet og en felles innsats mellom BE og RIF for å bidra til stadige forbedringer, skriver Liv Kari Hansteen, administrerende direktør i RIF i en e-post.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.