FLY

Radartrøbbel stoppet all flytrafikk på Vestlandet

Gradvis opptrapping.

Vestlandet er tømt for flytrafikk tirsdag formiddag viser dette kartet fra Flightradar 24.
Vestlandet er tømt for flytrafikk tirsdag formiddag viser dette kartet fra Flightradar 24. Bilde: Skjermdump/Flightradar24
NTB
14. juni 2016 - 12:02

Flytrafikken på Vestlandet starter opp igjen i redusert omfang, opplyser Avinor. Det er fortsatt helt i det blå når flyene kan gå som normalt igjen.

Flytrafikken på Vestlandet ble fullstendig lammet etter at Stavanger lufthavn fikk tekniske problemer med en radar tirsdag formiddag. Feilen var ved middagstider ikke utbedret, men reservesystemer gjør det forsvarlig å åpne opp for begrenset trafikk, opplyser Avinor.

– Vi åpner med redusert kapasitet nå, så får vi avvente og se hva som skjer videre, sier lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen på Sola til NTB.

Stavanger lufthavn får fem ankomster i timen, og Avinor tar sikte på en gradvis opptrapping til 20-30 prosent av ordinær kapasitet ved de øvrige flyplassene.

Det er standard sikkerhetsprosedyre å tømme luftrommet når det oppdages ustabilitet ved radaren. De berørte flyplassene er Bergen lufthavn, Stavanger lufthavn og flyplassene i Haugesund, Førde, Florø, Sandane, Sogndal og Stord.

Lorentzen tør ikke anslå når feilen vil være utbedret og trafikken tilbake i normalt gjenge.

– Den siste tilbakemeldingen er at man er i ferd med å lokalisere feilen, men hvor lang tid det vil ta før vi er tilbake til full kapasitet er det for tidlig å si nå, sier han.

Også helikoptertrafikken er berørt, men nødflyginger omfattes ikke av flyforbudet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.