NYHETSBREV

Radar nivåmåler fra Krohne

To-tråds sløyfematet FMCW radar nivåmåler for væskeapplikasjoner

KROHNE OPTIWAVE 5200 med remote bølgehornantenne
KROHNE OPTIWAVE 5200 med remote bølgehornantenne Bilde: KROHNE
27. mai 2014 - 13:00

KROHNE introduserer OPTIWAVE 5200, en ny 10 GHz FMCW  (frekvensmodulert konstant bølge) radar nivåmåler for flytende applikasjoner med opp til 30m måleområde. Den kostnadseffektive 2-tråds sløyfematete enheten måler nivå og volum i lager- eller prosesstanker med temperatur på opptil 250 °C og trykk på opptil 40 bar. Sammen med den nylig lanserte Optiflex 2200 C TDR nivåmåler, er OPTIWAVE 5200 C designet og utviklet for bruk i SIL 2 sikkerhetsrelaterte systemer i henhold til IEC 61508.

Bølgehorn antenner

Elektronikken er kompatibel med et bredt utvalg av antenner. De unike PP og PTFE bølgehorn antennene gir prosessforsegling med antennematerialet i stedet for en tradisjonell tettningskonstruksjon med "O"-ring pakninger. Disse pakningsløse antennene er derfor ideelle for ekstremt korrosive miljøer. PP-antenne kan monteres på prosesstilkoblinger så små som 1½". De metalliske horn- og bølgeleder antenner bruker en dobbel pakningskonstruksjon, en kombinasjon av "O"-ring pakninger med en Metaglas tetning, noe som garanterer fullstendig hermetisk tetning for bruk på svært giftige og eksplosive væsker. Metallhorn antenner fåes i flensstørrelser fra DN 80 - 200.

Den modulære utformingen av elektronikk-kapslingen med et unikt bajonett låsesystem og antenne- forlengelse, sikrer egnethet for ulike monteringsposisjoner og applikasjoner. Hurtigkoplingssystemet for enheten gjør det mulig å rotere (360°) eller fjerne huset under full drift. Delt versjon OPTIWAVE 5200 F har en ekstern elektronikk som tilbyr indikator og konfigureringsmulighet i en avstand på opptil 100 m fra antennen.

Sertifisert for farlige miljøer

Den nye måleren vil erstatte den velkjente KROHNE BM 702A radar nivåmåler med forbedret måleevne (opp til to måleoppdateringer per sekund) og er kompatibel med moderne prosesskrav som SIL og NAMUR retningslinjer NE 107, 21, 43, 53 . OPTIWAVE 5200 har 4...20 mA og HART kommunikasjon med dedikerte PACTware DTM og er kompatibel med eksisterende BM 70x flenssystemer. All relevant sertifisering for bruk i farlige prosessmiljøene er tilgjengelig. Den velprøvde OPTIWAVE 7300C 24 GHz FMCW radar nivåmåler forblir den ideelle løsningen for prosessløsninger med lenger målerekkevidde (opptil 80 m) og høyere krav til nøyaktighet (inntil ±3 mm).

KROHNE Instrumentation er en totalleverandør av prosess måleteknologi, for måling av mengde, masse, nivå, trykk og temperatur, så vel som analyse og signalbehandling. Firmaet ble etablert i 2001 som KROHNE bedrift, men produktene har vært solgt i Norge siden før 1980. Hovedkontoret ligger i Moss. Selskapet har 20 ansatte og er representert med avdelingskontor i Stavanger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.