ENERGI

Råd på internett

Professor dr. med Kjell Aas har samlet spørsmål og informasjon gjennom 28 år med åpen telefonlinje en time daglig. Han er meget betenkt over all den lidelse mange mennesker gjennomgår på grunn av manglende kunnskap. Nå mener han at alle relevante spørsmål om innemiljø er med i denne kunnskapsbanken, og at den er faglig sterk og markedsmessig nøytral.

Mange blir dårlige i jula og tror det er juletreet som er synderen. Det er det ikke, men treet kan inneholde store mengder bjerkepollen som kan gi plager for pollenallergikere. Men dette er ikke utforsket. Derimot kan barnålene gi fra seg en del terpentinliknende gasser. Mange importerte juletrær er dessuten sprøytet med kjemiske stoffer. Disse dunster av til inneluften. Aas råder allergikere til å dusje treet godt med rent vann før det tas inn.

– I tillegg ligger ofte julepynten og samler støv et helt år, ofte med muggsopp i støvet. Nøtter og nøttestøv plager mange, selv i uhyre små doser. Under knekkingen fyker mye støv fra skallet og kan utløse allergi. Men fortsatt forurenser tobakksrøyking mest når det røykes inne, sier Kjell Aas.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.