R6 blir 100 millioner kroner dyrere

R6 blir 100 millioner kroner dyrere
DYRT: Etter en utfordrende prosess og en rekke forsinkelser og avvik har prisen for R6 økt fra 296 millioner til over 1 milliard kroner. Ennå er det ikke ferdig. Bilde: Kjetil Malkenes Hovland

Det nye regjeringskvartalet R6 i Oslo sentrum skulle koste 296 millioner kroner. Prisen økte til 1 milliard kroner, og nå foreligger det en sprekk på ytterligere 100 millioner kroner.

R6: Regjeringen dropper norsk stein

Mange ekstraregninger

Stortinget vedtok i statsbudsjettet for 2008 å starte byggingen. Statsbygg hadde først prisfestet prosjektet til 296 millioner kroner. Kostnadsrammen har blitt stadig utvidet, og selv med en ramme på nesten 1 milliard kroner ber nå Statsbygg om 100 millioner kroner ekstra, melder NRK.

Bildeserie: BILDESERIE: Her er det nye regjeringsbygget

Prosjektet har ikke utviklet seg etter planen på grunn av kostnadssprekk, forsinkelser, dårlige arkitekttegninger og forarbeid, et stort antall ekstraregninger til entreprenører, uenighet og rot i prosjektet.

– Prosessen har vært utfordrende og vi har hatt avvik. Noen av dem har vi tatt inn, men en del koster oss penger, sier prosjektleder Steinar Støre.

Manglende kvalitetssikring

Arkitektkontoret som laget tegningene består av to ansatte. Selskapet vil ikke uttale seg om saken, og sier at kontoret ikke lenger har oppdraget fordi avtalen ble avsluttet som følge av faglig uenighet.

Støre innrømmer at kvalitetssikringen burde ha blitt prioritert bedre.

– Vi har nok lært og skulle ønske at vi brukte mer penger på å kvalitetssikre arbeidet, sier prosjektlederen.

Les også:

R6 blir ikke et forbildeprosjekt

– Ikke dyrt å gå for A-bygg

BNL om det nye regjeringsbygget:<br/> - Undergraver egen politikk

Lover energieffektivt regjeringsbygg

Les mer om: