Putin nekter for at Russland står bak skader på rørledning i Finskebukta

President Vladimir Putin avfeier påstander om at Russland kan ha stått bak skadene på gassrørledningen i Finskebukta, der det var en lekkasje i helgen.

Russlands president Vladimir Putin nekter for at Russland har noe å gjøre med skadene på gassrørledningen Balticconnector i Finskebukta..
Russlands president Vladimir Putin nekter for at Russland har noe å gjøre med skadene på gassrørledningen Balticconnector i Finskebukta.. Foto: Pavel Bednyakov/Kreml/AP/NTB
13. okt. 2023 - 16:58

Ifølge Putin blir slike påstander kun fremsatt for å avlede oppmerksomheten fra det han hevder er et vestlig angrep på den russiske gassrørledningen Nord Stream.

Den russiske presidenten hevder han aldri har hørt om gassrørledningen i Balticconnector, som forbinder gassnettet i Finland og Estland.

Finske myndigheter meldte tirsdag at det kan ha ligget en målrettet handling bak skadene på en gassrørledning og datakabel i Finskebukta. Rørledningen begynte å lekke søndag.

Hendelsen har medført at norsk politi øker årvåkenheten rundt norske olje- og gassinstallasjoner.

TV2 avslørte i helgen at høytstående russere eier hytter nær norske forsvarsanlegg. Statsminister Jonas Gahr Støre, her under framleggelsen av Forsvarets langtidsplan fredag, vil ta grep.
Les også

Vil ta grep etter sak om russiske hytteeiere i nord

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.