NETTARKIV

Pusterom for Kværner

26. sep. 2001 - 15:21

– Vi er svært lettet. Dette gir oss arbeidsro en stund framover, sier leder Lars Haga i NIF-klubben hos Kværner Oil & Gas på Lysaker

Godt i Norge

Kværners offshore-virksomhet i Norge er den delen av Kværner som har gått med overskudd de siste årene. Haga håper at Kværners rennomé i markedet ikke har fått uopprettelige skader i den korte uka som likviditetskrisen har stått på.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Nå blir det enda viktigere å vise at vi er i stand til å levere gode resultater.

Direktør Otto Søberg i Kværner Oil & Gas i Norge understreker at god og riktig informasjon til kunder og eiere blir et viktig middel for å gjenopprette tilliten.

– Vi må anstrenge oss på flere felt for å opprettholde vår posisjon, men informasjon er viktig.

På Kværner Rosenberg verft i Stavanger jubler hovedtillitsvalgt Einar Risa over at Kjell Inge Røkke ikke ble mer involvert i denne omgang.

– De ansatte har hele tida vært sterkt imot Kjell Inge Røkkes industrielle planer om å samle hele det norske offshore-relaterte verftsmiljøet under én eier. Nå kan vi igjen jobbe framover, og fortsette den gode utviklingen vi var inne i før denne krisen kom opp på overflaten, sier han.

Løsning på kort sikt

Etter flere dagers og netters tautrekking kom bankene og låneinstitusjonene i formiddag fram til en løsning som innebærer at selskapet får utsettelse fram til årsskiftet på å betale tilbake det kortsiktig lån på 800 millioner kroner som ble innvilget for en uke siden. Samtidig lover de å finne fram til ordninger som kan løse selskapets kortsiktige gjeld, med et treårs avdragsfritt lån på inntil fire milliarder kroner.

Bankene forutsetter dog at selskapet gjennomfører en emisjon på minimum en milliard kroner. Styret i Kværner ASA foreslår imidlertid at emisjonen gjøres på inntil to milliarder kroner, og at den gjøres som en fortrinnsrettsemisjon.

Med bakgrunn i den usikkerhet som har knyttet seg til Kværner-aksjen den senere tid, og et ønske om å redusere risikoen for den kapital som tilføres selskapet, ønsker styret å legge forholdene til rette for at hele eller deler av emisjonen kan gjennomføres som et treårig ansvarlig, konvertibelt obligasjonslån, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Selskapet får dessuten betaling for boreriggen Stena Don pluss to store cruiseskip som leveres fra veft i utlandet. Dette utgjør rundt tre milliarder kroner, og bidrar til at Kværners styre får et pusterom ut året på å stabilisere likviditetssituasjonen i konsernet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.