Pumpen som lærer

Ikke bare er den selvlærende, den er også selvrensende

Prinsippskisse, CG FowDrive fra Elteco
Prinsippskisse, CG FowDrive fra Elteco
5. apr. 2016 - 07:00

Emotrons nye FlowDrive skal redusere energiforbruk og vedlikehold, skriver Elteco i en pressemelding
Emotron FlowDrive fra CG Drives and Automation er en komplett selvlærende enhet utviklet spesifikt for vann og avløpsbransjen. Den er kompatibel med de fleste pumper som typisk brukes i disse applikasjonene. Kjernefunksjonaliteten i den nye frekvensomformeren er automatisk nivåkontroll i tanker og reservoarer, noe som gir betydelige energibesparinger, minimerer behov for manuelt vedlikehold og gir mulighet for sanntids prosessmonitorering.

Redusert energibruk

Gjennom mer enn 45 år har Elteco vært leverandør av elektroniske og elektrotekniske produkter til det norske markedet. Emotron er en globalt anerkjent leverandør av frekvensomformere og mykstartere med over 35 års erfaring med motordrifter. Emotron er en del av CG Drives and Automation og utvikler sine produkter med fokus på driftssikkerhet og brukervennlighet for å gi kunden rask igangsetting og stabil drift.
FlowDrive gjør det mulig å redusere energiforbruket med opptil 30 prosent. Etter installasjon vil den operere i læremodus for å opparbeide seg de mest optimale parameterne for effektiv drift. Ved å kjøre pumpen over en rekke frekvenser, og ved å beregne vannmengde som pumpes, defineres den mest energibesparende pumpefrekvensen.

Se også: Omformere for 0,25 til 7,5 kW

Gjør pls overflødig

Innbygde selvrensfunksjoner som deteksjon av pumpeblokkering samt tank og rør-rensingsprogram bidrar til å forenkle vedlikeholdet. Disse funksjonene håndteres tradisjonelt sett av en ekstern PLS. Dette er nå inkludert i selve frekvensomformeren. FlowDrive kan i de fleste applikasjoner gjøre PLSen helt overflødig, noe som muliggjør enklere og mer kostnadseffektive løsninger.
Enkelhet i forbindelse med installasjon er også viktig for oss. Ved idriftsettelse vil brukeren automatisk bli forespurt relevante parametere for drift. Når dette er matet inn vil detaljert ytelses-data være kontinuerlig tilgjengelig. Ytelsesdata kan nås via lokalt kontrollpanel eller via fjernstyringssystemer.
FlowDrive vil være tilgjengelig i IP20 og IP54 kapsling for installasjoner med én eller to pumper, 0.75-160 kW.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.