OLJE OG GASS

Ptil skal granske Mongstad-utslipp

GRANSKES: Rundt 200 ansatte ved raffineriet på Mongstad ble evakuert da det ble oppdaget lekkasje av LPG-gass søndag kveld. Nå skal hendelsen granskes.
GRANSKES: Rundt 200 ansatte ved raffineriet på Mongstad ble evakuert da det ble oppdaget lekkasje av LPG-gass søndag kveld. Nå skal hendelsen granskes.
14. sep. 2010 - 07:22

Rundt 200 ansatte ved raffineriet ble evakuert da det ble oppdaget lekkasje av LPG-gass søndag kveld. Petroleumstilsynet skal nå granske hendelsen, skriver Bergens Tidende.

Rett før inspeksjon

– Det har vært en del hendelser på Mongstad i den siste tiden. Karakteren på denne hendelsen gjør at vi mener det er korrekt å granske, sier pressekontakt Øyvind Midttun i Petroleumstilsynet.

Granskningen kommer kun få uker før tilsynet skal gjennomføre en større inspeksjon av virksomheten på Mongstad. Inspeksjonen har vært planlagt lenge, men er nå blitt ekstra aktuell etter lekkasjen og evakueringen søndag.

– Vi har sett at flere hendelser kunne vært unngått dersom næringen hadde lært av egne og andre sine feil, sier Midttun.

Ti hendelser i år

Petroleumstilsynet opplyser at det hittil i år er meldt om ti uønskede hendelser på Mongstad. Fem av hendelsene dreier seg om gassutslipp. Til sammenligning ble det i hele fjor rapportert om to gassutslipp på Mongstad.

– Vi er selvsagt ikke fornøyde med denne utviklingen, sier informasjonsleder Jon Halstein Tjore ved Statoil Mongstad.

Han mener det blir nyttig å få Petroleumstilsynet til å foreta en ekstern gjennomgang av virksomheten på Mongstad. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.