OLJE OG GASS

Ptil: – Fusjonen har gitt Statoil utfordringer

Ole K. Helgesen
18. nov. 2010 - 10:39

– Dette er et område hvor vi, og Statoil, har sett at selskapets nye organisering og utskifting av personell har medført utfordringer, sier pressetalsmann i Ptil, Ole-Johan Faret.

– Dette er et område hvor vi, og Statoil, har sett at selskapets nye organisering og utskifting av personell har medført utfordringer, sier pressetalsmann i Ptil, Ole-Johan Faret. Ole-Johan Faret, Ptil.

Ingen konklusjon – ennå

Han understreker at tilsynet ikke har grunn til å konkludere med at Statoils nye driftsmodell har ført til generell forverring på sokkelen.

– Men det er klart at det å gjøre endringer i en organisasjon av et sånt omfang har vært en stor utfordring for Statoil, og en utfordring de har tatt på alvor.

– Underrapportering kan forekomme

På tross av Statoils problemer den siste tiden, mener tilsynet at det er stor grad av åpenhet i Norge. Dette reduserer muligheten for underrapportering.

– Med ujevne mellomrom har vi mottatt melding om at hendelser ikke blir rapportert, men ved egne undersøkelser har vi ikke konkludert med at dette er et utbredt problem. På den andre siden kan vi ikke utelukke at underrapportering har skjedd og skjer, sier Faret.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.