IT

PT-Willys erstatter er klar

BYTTE PÅ TOPPEN: Post- og teletilsynet har funnet Willy Jensens arvtager. Her fra PTs hovedkontor i Lillesand.
BYTTE PÅ TOPPEN: Post- og teletilsynet har funnet Willy Jensens arvtager. Her fra PTs hovedkontor i Lillesand. Bilde: Espen Zachariassen
Leif Hamnes
17. juni 2011 - 12:57

Regjeringen kunngjør i dag at tidligere avdelingsdirektør Torstein Olsen tar steget helt til topps i Post- og teletilsynet etter at mangeårig sjef Willy Jensen meldte sin avgang i januar.

Les også: PT-Willy til EU

Sørlendinger vil lede PT

Olsen er 55 år og bor i Oslo, og må dermed belage seg på en flytteprosess til Lillesand i Aust-Agder, hvor PT har sitt hovedkontor.

Omdiskutert flytting

Ni kandidater søkte på stillingen, hvorav Olsen og én til skilte seg fra de sju øvrige i kraft av å være hjemmehørende et annet sted enn tilsynets nye nærområde: Kristiansand, Arendal eller Lillesand.

Bondevik-regjeringen, anført av daværende arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman, besluttet i 2003 å tvangsflytte 815 arbeidsplasser fordelt på sju tilsyn og direktorat.

Torstein Olsen
Bondevik-regjeringen, anført av daværende arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman, besluttet i 2003 å tvangsflytte 815 arbeidsplasser fordelt på sju tilsyn og direktorat. NY SJEF: Tidligere PT-avdelingsdirektør Torstein Olsen. Post- og teletilsynet

Les også: Flytting av tilsyn ga null effekt

Dette gjaldt også PT, som flyttet fra Oslo til Lillesand i mai 2007.

Mange, inkludert avtroppende direktør Willy Jensen, kritiserte beslutningen fordi den ville føre til kompetanseflukt – noe Jensen også kommer inn på i dette profilintervjuet.Kjenner tilsynet fra innsiden

Den nye direktøren har på sin side fra 1997 vært avdelingsdirektør i nettopp PT, der han ledet Posttilsynsavdelingen og Tjenestemarkedsavdelingen.

Olsen er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo, og har erfaring fra blant andre Olje- og energidepartementet og Kredittforetakenes Forening/Bankforeningen.

– Med Torstein Olsen har Post- og teletilsynet fått en svært kompetent direktør som har gode faglige og personlige forutsetninger for å lede tilsynets viktige arbeid i post- og telesektoren, uttaler samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

– Jeg er ydmyk og glad for å bli PTs nye direktør. Både post- og telemarkedene er i stor endring, og den siste tids hendelser viser mer enn noe hvor viktig velfungerende infrastruktur er for et moderne Norge, uttaler Torstein Olsen selv.

«Avskjedsintervjuet»: – Jeg synes EU er et flott prosjekt

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.