ARBEIDSLIV

Psykopater liker penger

20. sep. 2000 - 12:23

Om merkelappen psykopat blir for sterk, kan disse bank- og finanspersonene også beskrives som mennesker med en misbrukerpersonlighet, skriver avisen Ledelse.

De mangler evnen til måtehold, og forstår ikke hvilken skade de påfører omgivelsene med sitt grenseløse behov for ekspansjon, dominans og erobring. De skal alltid ha bare litt til, vokse litt mer og komme litt høyere. De blir rastløse når behovene ikke tilfredsstilles, og de lever ofte et dobbeltliv.

I medgangstider kan det være bortimot umulig å avsløre disse typene – men lett å la seg forføre av dem. 1980-tallet var en glansperiode for sosialt veltilpassede psykopater. Raske beslutninger og finansakrobatikk uten sikkerhetsnett er en psykopats drømmemanesje.

I dag satser utsatte bransjer, som data- og finansbransjen, på ekstern hjelp og undervisning for å unngå nyrekruttering av psykopater. Spesielt på ledernivå er dette kritisk, skriver Ledelse.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.