PST vil forlenge fengslingen for spionsiktet gjesteforsker

Den spionsiktede mannen som ble pågrepet ved Universitetet i Tromsø i oktober, vil bli begjært varetektsfengslet i fire nye uker, opplyser PST. 

Den spionsiktede mannen kom til Norge på et forskeroppdrag ved Universitetet i Tromsø høsten 2021. Her har han blant annet forsket på nordområdene og hybride trusler.
Den spionsiktede mannen kom til Norge på et forskeroppdrag ved Universitetet i Tromsø høsten 2021. Her har han blant annet forsket på nordområdene og hybride trusler. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB
22. nov. 2022 - 14:39

Fengslingsmøtet holdes kommende fredag, og det er foreløpig uavklart hvorvidt det blir et fysisk møte eller såkalt kontorforretning, skriver NRK.

– Etterforskningen er fortsatt i en innledende fase, sier PSTs kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken.

PST mener mannen har bygd seg opp en identitet som vanlig borger mens han i det stille jobbet for utenlandsk etterretning. Han ble pågrepet mandag 24. oktober.

Les også

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.