BYGG

Prøver å kjøle ned brannen

RASSTEDET: 26. mars 2008 løsnet en fjellblokk bak Fjelltunvegen 31 i Ålesund. Fem mennesker ble drept i sitt eget hjem. Kommunen ville den gang undersøke rasfaren flere steder i boligområdet, men etter snart seks måneder har de ikke kommet lenger enn til de nærmeste nabohusene.
RASSTEDET: 26. mars 2008 løsnet en fjellblokk bak Fjelltunvegen 31 i Ålesund. Fem mennesker ble drept i sitt eget hjem. Kommunen ville den gang undersøke rasfaren flere steder i boligområdet, men etter snart seks måneder har de ikke kommet lenger enn til de nærmeste nabohusene. Bilde: Scanpix

Brannmannskapene prøvde natt til torsdag å kjøle ned brannen i ruinene av boligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund.

– Vi regner med at det er propangassen som fremdeles brenner. Forhåpentligvis holder den på å ta slutt, men det er forskjellige kalkyler på dette. I de mest ytterliggående er det snakk om dager, sier operasjonsleder Audun Vartdal ved Sunnmøre politidistrikt til NTB i 05-tiden torsdag morgen.

Det er torsdag fremdeles frykt for eksplosjon, og brannmannskapene på stedet prøver å kjøle ned brannen. Ca. 500 personer er evakuert fra området.

– Vi bruker nå det meste av mannskapene til vakthold i området, sier Vartdal.

Politiet ser på det som umulig å ta seg inn i bygningen før gassen har brent ut.Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.