KRAFT

Protesterer mot vindkraft skjærtorsdag

Skjærtorsdag protesterer organisasjonen Stopp raseringen av kysten mot vindkraftutbygging.
Skjærtorsdag protesterer organisasjonen Stopp raseringen av kysten mot vindkraftutbygging. Bilde: Scanpix
29. mars 2010 - 14:07

– Vindturbinene fører til en rasering av både natur og næringsgrunnlag. Skal de omfattende planene gjennomføres, står vi overfor det største naturinngrepet langs norskekysten gjennom alle tider, sier Hallvard Slettevoll. Han er leder av organisasjonen Stopp raseringen av kysten.

Bred protest

Vardebrenningen starter klokken 13 skjærtorsdag. Slettevoll tror det blir stor oppslutning. Det er mange og kontroversielle planer om vindkraftutbygging er til behandling og ankebehandling akkurat nå.

24 lokale grupper i ni fylker fra Troms til Vest-Agder organiserer vardebrenningen.

– Vi ser at olje- og energiministeren har innsett at vindkraft koster mye. Det er svindyrt. Folket må betale gjennom milliardsubsidier over strømregningen. Det er dessuten ingen dokumenter klimaeffekt, sier Slettevoll.

Mer vannkraft

Hans oppskrift på energimangelen i Norge er å utnytte velfungerende vannkraftanlegg enda bedre, og i tillegg spare mer på den energien vi har tilgjengelig.

Da vil vi ha nok av både kraftverk og kraftlinjer, mener Slettevoll.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.