NETTARKIV

Prosjektstyring

22. mai 2002 - 14:00

bøker

Roger Brustad og Ivar Jarle:

Prosjektstyring.

Gyldendal, Oslo 2001. 222 sider.

Pris kr. 275

Prosjektet som arbeidsform er blitt mer vanlig, og behovet for undervisning og undervisningsmateriell er blitt større. Prosjekter kan dreie seg om personalutvikling, organisasjonsutvikling, innføring av ny produksjonsteknologi, produktutvikling, markedsutvikling etc. Målgruppe for denne boka er i første rekke ingeniører og teknikere, men for øvrig er den tenkt å skulle være av interesse for alle som arbeider med administrasjon av prosjekter på ulike nivåer.

Boka foreligger både på bokmål og nynorsk. Stoffet er fordelt på åtte kapitler: Prosjektbegrepet, lønnsomhetsvurderinger, organisering, tids- og ressursplanlegging, prosjektoppfølging, EDB-baserte prosjektstyringsverktøy, styring av den samlede prosjektporteføljen i bedriften, og kontraktsarbeid. Videre foreligger et ganske stort vedlegg med praktiske hjelpemidler. Kapitlene presiserer innledningsvis læringsmål, og avsluttes med sammendrag, kontrollspørsmål og øvingsoppgaver med løsningsforslag. De fyldigste kapitlene er de om tids-og ressursplanlegging, organisering og kontraktsarbeid.

Forfatterne er sivilingeniører utdannet ved NTH, og arbeider i konsulentfirmaet Prosjekttjenester A/S i Sandvika i Bærum. De har nærmere 20 års erfaring med undervisning og konsulentarbeid i prosjektledelse, og har nå utgitt en del av sitt undervisningsmateriale i bokform.

Steinar Ilstad, Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse (IØT), NTNU

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.