NYHETER

Prosjektering av fire km E6 er utlyst

En 4 050 meter lang strekning av E6 i Sør-Trøndelag skal utvides til fire felt. Prosjektering av utvidelsen er sendt ut på anbud. De som vil ha jobben, må regne ferdig innen 16. september.

Dagens E6 mellom Storler og Jaktøyen har ikke en kapasitet som står i forhold til trafikken. De som vil prosjektere utvidelsen til fire felt, må gi anbud innen 16. september. (Foto: Google)
Dagens E6 mellom Storler og Jaktøyen har ikke en kapasitet som står i forhold til trafikken. De som vil prosjektere utvidelsen til fire felt, må gi anbud innen 16. september. (Foto: Google)
2. aug. 2013 - 09:38

Fire-feltsvegen skal følge nåværende trasé på det meste av strekningen. Ytterpunktene er Storler i nord og Jaktøyen i sør. Lengst i sør følger E6 kommunegrensen mellom Trondheim og Melhus, for øvrig ligger strekningen som skal utvides i Trondheim kommune.

Nåværende E6 er dårlig egnet til å ta unna trafikken. Den har bare to felt, og kryssene har liten kapasitet.

På den nye vegen blir alle krysninger planskilte, også krysset mellom E6 og E39. I dag møtes de to europavegene i en rundkjøring på Klett. Den nye E6 skal gå helt utenom rundkjøringen, som blir beholdt og bygd om for å ta unna trafikken mellom E39 og fylkesveg 707.

Oppdraget gjelder prosjektering og utarbeidelse av konkurransegrunnlag. Den som får kontrakten, får vel et år på å fullføre jobben. Hvis Vegvesenets beregninger stemmer, vil kontraktsummen ligge mellom 25 og 30 millioner kroner.

I forbindelse med vegombyggingen blir det utført geotekniske stabiliseringstiltak i området, det blir etablert et VA-anlegg, og bebyggelse langs vegen blir skjermet mot støy.

Nord for strekningen som skal prosjekteres er det arbeid i gang på E6. I oktober fullfører Reinertsen utvidelse til fire felt på den 1 200 meter lange strekningen Tonstad-Sentervegen. Aas-Jakobsen er godt i gang med prosjektering av utvidelse av E6 mellom Sentervegen og Storler, en strekning på 4,7 km.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.