ARKIVNYHETER

Prosjektarbeid på en-to-tre

Kvinesdal kommune har regulert et stort utbyggingsområde som inkluderer offentlige og private servicetilbud, sentrumsnære boliger og bro over elva fra sentrumsområdet Liknes.

For å kvalitetssikre planleggingsfasen og de forandringene som skal gjøres i Kvinesdals infrastruktur, har kommunens administrasjon og politikere benyttet en 3D-modell i planleggingen.

AnkoNova har laget 3D-modellen som er utarbeidet i NovaPoint Virtual Map fra Via Nova AS. Progammet gjør det enkelt å lage 3D-modeller.

- Målet er å gjøre modellering tilgjengelig for alle som krever en realistisk visualisering av et prosjekt, sier Tone Kristiansen hos Via Nova.

Programmet bruker AutoCAD og et digitalisert kart som utgangspunkt. Det er raskt og enkelt å få etablert en 3D-modell. Endringer som bygninger, veier, beplanting, lysstolper kan lett legges inn.

Programmet inneholder en fremviser der brukerne kan vandre rundt i modellen. Dette gjør at NovaPoint Virtual Map kan benyttes som et verktøy til å vise alle stadier i utviklingen av prosjektet.

- Forandringer som skjer underveis, kan visualiseres umiddelbart, sier Tone Kristiansen.

Leder Olav Haddeland for teknisk etat i Kvinesdal kommune mener at NovaPoint Virtual Map har vært et uunnværlig hjelpemiddel i planleggingsfasen av det store prosjektet.

Allerede på et av de første møtene ble prosjektet presentert ved hjelp av en virtuell 3D-modell som ga et meget realistisk bilde av infrastrukturen.

Mens politikerne fikk fem minutters pause, ble 3D-modellen justert ved at man umiddelbart fjernet noen bygninger og kuttet noen etasjer.

NovaPoint Virtual Map er utviklet i Finland av ViaSys OY som er ett av selskapene i ViaNova-nettverket.

Statens Vegvesen Vestfold har benyttet programmet i sitt store prosjekt på E18 mellom Kopstad og Gulli.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.