Prosessfolket vinner mest på PEA-ELIADE-samlingen

Det er prosess, vann- og avløpsindustrien og andre bransjer som måler og styrer prosessparametere som har mest glede av fusjonen.

Then There Were Three: PEA-gründerne Helge Bjørhall (t.v.) og Per Kølner flankerer Eliadens prosjektleder Nils Erik Magnell. I juni 2014 samles hele automatiseringsbransjen på Lillestrøm.
Then There Were Three: PEA-gründerne Helge Bjørhall (t.v.) og Per Kølner flankerer Eliadens prosjektleder Nils Erik Magnell. I juni 2014 samles hele automatiseringsbransjen på Lillestrøm. Bilde: John Petter Reinertsen
31. okt. 2013 - 07:40
Vis mer

Eliaden 2014 arrangeres 2.-5. juni neste år.

Les også: Eliaden 2014 går for flere nyheter og korte gratisseminarer

Blir største samlingspunkt

PEA-messen har tradisjonelt hatt vært en ren automatiseringsmesse, med tyngepunktet solid forankret innenfor måleteknikk og prosesskontroll. Både Nils-Erik Magnell, prosjektleder for Eliaden, og PEA-gründerne Helge Bjørhall og Per Kølner, er skjønt enige om at fusjonen er det eneste riktige. Trioen mener at det ikke er noen andre enkeltmesser som kan samle automatiseringsbransjen i Norge.

Magnell forteller at Eliaden 2014 ser for seg rundt 100 automatiseringsutstillere. Han lover at de skal få en tydelig profil.

- Vi planlegger å samle alle med automatisering i samme hallen, forteller prosjektlederen.

Les også: PEA-messen integreres i Eliaden 2014

Langsiktig kongstanke

Det forventede antall automatiseringsaktører for utstillingen i begynnelsen av juni 2014 er ikke revolusjonerende. Til sammenligning hadde forrige Eliade (2012) rundt 80 utstillere i kategorien, mens siste PEA-messe (2011) hadde 90. Magnell har en langsiktig plan som han håper bærer frukter.

- Vi har stor tro på at det skal bli enda flere automatiseringsutstillere på Eliaden i 2016 og senere, sier han.

Kongstanken virker fornuftig. Den nye konstellasjonen har gode forutsetninger for å bli det dominerende samlingspunktet for de som arbeider med automatisering i Norge, i hvert fall utenfor bransjer som olje, gass og marine. Der råder bransjemesser som ONS, OTD og Nor-Shipping grunnen.

Ambulerende minimesser som Euro Expo går sin gang. Men Industridagene ligger på is. Nå gjelder det at både utstillere og brukere kjenner sin besøkelsestid.

Les også: ONS Norway 2013 bød på sikkerhetssnadder

Gammel kjærlig rustet ikke

Den ferske forlovelsen mellom utstillingen Eliaden og PEA er også en gjenforening. Det er prosessautomatiseringsbransjen som finner tilbake til ekteskapet med Eliaden som eksisterte på 90-tallet. Da var hele automatiseringsbransjen med på Eliaden.

Slik var det ikke på 80-tallet. Den gang var vår bransje samlet på utstillingen Electronics and Automation. Etter jappetiden var det dårlige tider i landet. Automatiseringsbransjen kom inn i folden på Eliaden.

Les også: Statoil har suksess med trådløse gassdetektorer på Gullfaks

Toppet med 120 utstillere

På slutten av 90-tallet skurret forholdet. Resultatet var at en del av prosessautomatiseringsfolket slo opp med Eliaden og dannet PA-messen (for prosessautomatisering). Den første samlingen i 1999 hadde rundt 40 utstillere. Den gikk på Inforama i Sandvika. På det meste hadde den omdøpte PEA-messen om lag 120 utstillere i 2009. Det inkluderte en god porsjon elektronikkutstillere, derfor kom E-en inn i messenavnet.

Eliadens arrangører forventer totalt 100 automatiseringsutstillere i 2014, men sier det er plass til flere. Automatisering ønsker lykke til med bryllupsfesten på Lillestrøm 2.-5. juni :-)

Les også: Konferanse skal finne fremtidsfabrikken

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.