PROSJEKTER

Promiller skiller anbyderne i Spydeberg

Bare 2,2 promille skiller de to laveste anbudene på en gang/sykkelveg langs fylkesveg 202 i Spydeberg i Østfold. Leif Grimsrud og Fossum Anlegg kniver om seieren.

Snuplassen ved Hovin skole markerer endepunktet for gang/sykkelvegen som fortsetter sørover gjennom Spydeberg sentrum. Hvilken entreprenør som skal forlenge den nordover er foreløpig uvisst.
Snuplassen ved Hovin skole markerer endepunktet for gang/sykkelvegen som fortsetter sørover gjennom Spydeberg sentrum. Hvilken entreprenør som skal forlenge den nordover er foreløpig uvisst. Foto: Google
10. mai 2018 - 13:26

Leif Grimsrud, som holder til i Halden, vil ha 27,439 millioner kroner for jobben, Fossum Anlegg fra Spydeberg vil ha 27,500 milllioner.

Ytterligere to entreprenører har gitt anbud, men de har neppe noen sjanse. De to er Askim Entreprenør (39,9 mill.) og Park & Anlegg fra Sarpsborg (43,3 mill.).

Oppdraget er en totalentreprise med forhandlinger. Jevn kamp blant dem som ligger lavest betyr ofte gunstige priser for byggherren, men ikke alltid. Prosjektleder Audun Solberg er ikke fornøyd med anbudene.

Prisen må ned

– Prisene er litt for høye. Vi må se om vi kan sløyfe noe. Det er også mulig å gjøre gang/sykkelvegen kortere, eller å forhandle med de to som ligger lavest om å få prisen ned. Jeg tviler på at noen av de andre er villig til å redusere prisen med over 10 millioner kroner, sier Solberg.

Spydeberg kommune er byggherre for prosjektet. Innen 31. mai neste år må jobben være gjort. Da blir anlegget overtatt av Østfold fylkeskommune.

1 700 meter VA-ledning

Strekningen som skal få gang/sykkelveg er 5,3 km lang. Det sørlige endepunktet er Hovin skole like utenfor Spydeberg sentrum. Herfra går det gang/sykkelveg sørover i dag. Det nordlige endepunktet er Holli hvor fylkesveg 202 møter fylkesveg 231.

På 1 700 meter av strekningen skal det legges ny vann- og avløpsledning. Prosjektering av den inngår ikke i oppdraget. Den jobben er utført av Pöyry.

Utgiftene til prosjektet dekkes med såkalte sideveismidler som staten har gitt i forbindelse med utbygging av E18 gjennom Østfold. Spydeberg kommune dekker utgiftene til vann- og avløpsledningen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.