ARBEIDSLIV

Profilerer seg på nettet

Atle Abelsen
6. juli 2005 - 07:50

I slutten av mai opprettet de NITO-organiserte i Luftfartstilsynet i Oslo det uavhengige nettstedet www.multikompetanse.net for å fortelle resten av verden hva de kan, og at de blir ledige på markedet når tilsynet flytter 1. januar 2007.

– Selv om vår bakgrunn i luftfartsbransjen er nisjepreget, bør vår kompetanse være svært ettertraktet i så vel offshore- og landbasert industri som i offentlig forvaltning, tror NITO-lederen Frank Gulliksen i Luftfartstilsynet.Nettkanal

Nærmere 20 NITO-organiserte ansatte i Luftfartstilsynet skal bruke databasen som en kanal til personal/HR-ansvarlige, rekrutteringsbyråer og mulige framtidige arbeids- og oppdragsgivere. De planlegger også annonsering med henvisningsrubrikk til nettsiden.

Fagforeningslederen ser gjerne at andre ansatte får den samme muligheten til å profilere seg. – Dette diskuterer vi internt nå. Da kan basen fort komme opp i 40–50 fagpersoner.

Gulliksen peker på den tunge kompetansen innen kvalitetsstyring, vedlikeholdsplanlegging og den grundige kjennskapen til forvaltningen som de viktigste argumentene for at hans medlemmer skal nå fram hos andre arbeidsgivere.

– Kvalitetsstyring og vedlikeholdsplanlegging er viktige og omfattende begreper innen flere bransjer enn luftfart. Offshoreindustrien har hatt strenge rutiner for så vel prosjektprosesser som vedlikeholdsarbeidet. Nå ser vi at dette også blir stadig viktigere innen størstedelen av den landbaserte industrien.Strengere krav

Gulliksen viser til stadig strengere regler og krav fa EU/EØS-hold, og uforutsette hendelser som legionella-utbruddet i Østfold.

– Industrien må ta inn over seg at kvalitetsstyring og vedlikeholdsplanlegging er uvurderlig for en bedrift som skal overleve. Det handler ikke bare om å unngå katastrofer, men også om å redusere antall ikke-planlagte og rådyre stopp i produksjonen.

Han tror at industrien allerede er på god vei. – Jeg ser stadig at de framhever kompetansen innen FDV – forvaltning, drift og vedlikehold – når de søker etter folk. Det er godt nytt for oss.Forvaltningskompetanse

Kjennskap til offentlig forvaltning er et annet område de foreløpig ansatte i Luftfartstilsynet gjerne markedsfører.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Forvaltningskompetanse er et helt spesifikt, eget område. Det dreier seg om kjennskap til gjeldende regelverk, internasjonale krav og standarder, tidsfrister, utformingen av tillatelser, dispensasjoner og avslag og en rekke andre ting som skal håndteres korrekt i henhold til gjeldende regler og bestemmelser.

Hittil har rundt en femdel av Luftfartstilsynets totalt 145 ansatte i Oslo sagt seg villig til å flytte med tilsynet til Bodø 1.1. 2007.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.