NYETEKNOLOGIER

Professor fikk pris

Professor Paul Meakin fikk Gunnar Randers' forskningspris 2007.
Professor Paul Meakin fikk Gunnar Randers' forskningspris 2007. Bilde: Idaho National Laboratory

Meakin får prisen for sitt mangeårige vitenskapelige arbeid innen fysikk.

Kong Harald sto for utdelingen på IFE på Kjeller i dag.

Mye sitert

Meakin har publisert 350 vitenskapelige arbeider, og kan skryte av cirka 15.000 siteringer. Med det er han en av de mest siterte vitenskapsmennene innen fysikk.

Prisvinneren jobber i dag ved Idaho National Laboratory, og er i tillegg professor II ved Universitet i Oslo og Emory University i USA.

Kong Harald overrakte prsien under en høytidelig seremoni på Institutt for energiteknikk på Kjeller. Prisen består av et kunstverk og et beløp på 100.000 kroner, på en 23. april.

Ypperste klasse

Priskomiteen kommer med mange lovord om prisvinneren:

"Professor Paul Meakin skårer høyt på samtlige kriterier som er satt opp for forskningsprisen. Han har dokumentert faglig kvalitet av ypperste klasse og hans arbeider har ført til økt fundamental forståelse innenfor mange deler av materialvitenskap, komplekse materialer og prosesser. "

Prisen tildeles av en internasjonal komité bestående av nobelprisvinner Ivar Giæver (Rensselaer Polytechnic Institute og Universitetet i Oslo), professor David Sherrington (Oxford University), professor Eivind Hiis Hauge, (NTNU) samt Professor Arne Skjeltorp (Institutt for energiteknikk - IFE).

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.