NETTARKIV

Produksjon billigere i Bergen enn i Polen

BATTERISKAP: Slike skap skal Stend Metall produsere for Anda-Olsen.
BATTERISKAP: Slike skap skal Stend Metall produsere for Anda-Olsen.

Grossistselskapet Anda-Olsen valgte automatisk Polen da de skulle starte produksjon av batteriskap. Men en bergensk produsent var billigere. Det polske produksjonsselskapet lagde allerede produkter for en av Anda-Olsens samarbeidspartnere.

– Vi var overbevist om at ingen produsenter i Norge var i stand til å konkurrere med det polske selskapet på pris, sier Anda-Olsens sjef, Kåre Olsen til Bergens Tidende.

Men der tok han feil. Etter at Stend Metall hadde sett skapene på en utstilling, tok selskapet kontakt med grossisten for å få vite hvor mye de betalte for dem. Dermed kunne Stend Metall komme med et bedre tilbud.

– De produserer rimeligere, raskere, er mer fleksible og vi opererer med samme standarder. Dette er uhyre interessant hvis Stend Metall har kalkulert riktig, sier Olsen.

Stend Metall skal produsere cirka 1000 skap i året, noe som vil gi dem seks-syv millioner kroner i året. – Jeg vet ikke hvorfor det polske selskapet har priset seg som det har gjort. Kanskje produserer vi smartere. Vi kan i hvert fall produsere rimelig med å kjøre produksjonen ubemannet om kveldene og i helgen, sier markedssjef Arve Andreassen i Stend Metall til BT.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.