DOKTORGRADER

Produksjon av antibiotika

15. okt. 2001 - 13:45

Doktorgradsarbeidet har omfattet en fysiologisk karakterisering av cellevekst og produksjon av nystatin i mikroorganismen Streptomyces noursei.

Med basis i fermenteringsstudier har Jonsbu studert effekter av ulike næringskomponenter, samt påvirkning av veksthastighet i forhold til initiering av nystatin biosyntese og produksjonskapasitet for nystatin.

Morfologisk viktige egenskaper hos produksjonsorganismer er studert ved mikroskopisk billedanalyse. Metabolsk fluksanalyse er benyttet for å påvise fluksendringer i sentrale metabolske spor under produksjonsfasen for nystatin.

Bakgrunnen for doktorgradsarbeidet har vært et samarbeidsprosjekt mellom Alpharma AS, Sintef Kjemi og Institutt for bioteknologi ved NTNU for å utvikle en fermenteringsprosess for industriell produksjon av nystatin.

Avhandlingen har tittelen Production and control of nystatin by Streptomyces noursei . Arbeidet har vært utført ved Alpharma AS og Institut for bioteknologi ved Danmarks tekniske universitet. Veiledere under studiet har vært professor David W. Levine, NTNU, og forskningssjef Trond E. Ellingsen, Sintef Kjemi. Arbeidet er utført med støtte fra Alpharma AS og Norges forskningsråd.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.