MOTOR

Prius-sjåfør siktet for falsk nødmelding

Sjåføren som hevdet at gasspedalen i hans Toyota Prius hengte seg opp da han krasjet i et autovern ved Lillesand, er nå siktet for falsk nødmelding.
Sjåføren som hevdet at gasspedalen i hans Toyota Prius hengte seg opp da han krasjet i et autovern ved Lillesand, er nå siktet for falsk nødmelding. Bilde: Scanpix
29. mars 2010 - 11:03

Mannen har forklart at gasspedalen kilte seg fast og bilen løp løpsk under en kjøretur på E18 i begynnelsen av mars.

Mistanke

Farten skal ha kommet opp i 176 kilometer i timen, og han fikk først stanset da bilen krasjet inn i autovernet ved Lillesand.

– De funn som er gjort gjennom tekniske undersøkelser og andre opplysninger, har gitt skjellig grunn til mistanke om at sjåføren har ringt inn en falsk nødmelding til politiet, noe som medførte utrykning av politiet, sier lensmann og etterforskningsleder Kjetil Nygård ved Lillesand lensmannskontor til Fædrelandsvennens nettutgave.

Lav fart

Vegdirektoratet har undersøkt bilen grundig. Ifølge avdelingsdirektør Erik Aalling tyder skadene på bilen på at den holdt lav fart da den traff autovernet.

Siktelsen ble utferdiget fredag. Politiet ønsker nå innkalle bileieren til avhør så snart som mulig. Han skal være kjent med siktelsen, men har ikke kommentert saken.

– Vi må avklare helsetilstanden hans. Han kom på sykehus etter nok en trafikkulykke fredag, sier Nygård.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.