OLJE OG GASS

Prisverdig vekst for Scandpower

RASK VEKST: Scandpower Petroleum Technology har vokst så mye de siste fem årene at de fikk prisen Deloitte Technology Fast 50.
RASK VEKST: Scandpower Petroleum Technology har vokst så mye de siste fem årene at de fikk prisen Deloitte Technology Fast 50. Bilde: Mona Strande
Mona Strande
21. nov. 2006 - 12:16

Mandag kveld fikk Scandpower Petroleum Technology ( SPT) overrakt prisen, etter å ha oppnådd topplassering på Deloitte Technology Fast 50-listen.

Listen er en oversikt over de 50 norske selskapene innen teknologi, media og telekommunikasjon (TMT) med størst prosentvis vekst de siste fem årene.

Dynamisk modellering

SPT er en internasjonal markedsleder innen dynamisk flerfase-, bore- og reservoarsimulering. Hovedaktivitetene er utvikling og salg av programvare og konsulenttjenester innen strømningskontroll og reservoarteknologi for olje- og gassindustrien.

Bedriftens base er på Kjeller i Akershus, men de har kontorer i ni land, deriblant USA, Australia og Russland.

Fra 2001 til 2005 hadde de en omsetningsvekst på 1104 prosent.

Marked og nisje

Administrerende direktør i SPT, Dag Terje Rian, var overrasket over å vinne. Likevel har han en idé om årsaken til bedriftens suksess.

- Vi er en bedrift i et internasjonalt marked som er veldig bra, og har holdt oss til en nisje uten så mye konkurranse. I tillegg har vi entusiastiske arbeidstakere og eiere, noe som er enormt viktig, sier Rian.

Satset i nedgang

Markedssjef Christian A. Aubert mener de også har vunnet mye på å satse i dårlige tider.

- Vi har ikke vært redde for å satse. Vi tok risiko i 1999, da markedet var som verst, og det har vi tjent godt på i ettertid, sier Aubert.

Europakåring neste

Scandpower - og de 34 neste bedriftene på Deloittes Fast 50-liste - går nå videre til den europeiske kåringen av de 500 raskest voksende TMT-bedriftene i Europa: European Fast 500.

I 2004 var det norske Catch som vant hele Europakåringen, med en formidabel vekst på 78.000 prosent.

Om Scandpower tar seieren hjem til Norge i år, blir avgjort i Paris 27. november.

Ingen rekordøkning

Videre kan det bli mulighet for å være med i kampen om en plass på listen Global Technology Fast 500, men det krever en høy plassering på European Fast 500.

Men det spørs hvor realistisk dét er:

- Årets vinner har en svakere vekst enn tidligere års vinnere. Tilsvarende vekst som bedriften har, ville i fjor og året før tilsvart henholdsvis en 14. og en 13. plass, sier juryleder og partner i Deloitte, Halvor Moen, i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.