ARBEIDSLIV

Prisdryss over nyskapere

Sivilingeniør Ragnvald Otterlei på Kongsberg er tildelt Nyskapingskonferansens Nyskaperstipend. Otterlei får prisen for utviklingen av et akustisk basert deteksjonssystem mot snikskyting – Snipos. Systemet er utviklet i selskapet hans Micromar AS, i samarbeid med Forsvaret.

– Som å rykke opp i eliteserien.

Slik beskrev stipendvinneren hedersfølelsen: – Nyskaperstipendet er en fin bekreftelse på at en aldri skal gi opp, fremholdt Otterlei, som har jobbet med Snipos-teknologien siden 1980-tallet.

Juryen la vekt på at systemet kan brukes utover det tradisjonelle forsvaret, både innen fredsbevarende operasjoner og i politiet.

Nyskaperstipendet består av et diplom og 10 000 kroner.

Nyskapingskonferansens Entreprenørpris gikk til petroleumsingeniør Ståle Kyllingstad i IKM Gruppen AS på Sola. Årets Entreprenør 2000 fikk prisen for sin innsats som bedriftsbygger på Jæren. Kyllingstad pantsatte sine eiendeler og kjøpte ut Hydrotech Laboratorium fra Hydrotech AS i 1989. Siden den gang har han bygd opp en omfattende virksomhet som i dag har 1050 ansatte i inn- og utland. Omsetningen har i samme periode vokst fra 1,6 millioner til 800 millioner kroner.

– Entusiasme slår kunnskap! Hadde det ikke vært slik, ville vi ikke hatt mange nye selskaper. Husk det! oppfordret prisvinneren foran de nær 300 deltakerne og utstillerne på Nyskapingskonferansen i Kristiansand.

Entreprenørprisen består av et diplom og en skulptur av industridesigneren Sigrun Peerstøe-Kotthaus.

Nyskapingskonferansen ble arrangert i samarbeid mellom Norges ingeniørorganisasjon (NITO), Norske Sivilingeniørers Forening (NIF), Nyskapings- og etableringsforumet (NEF), Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND) og Vest-Agder fylkeskommune.

Les mer om: