ARKIVNYHETER

Prisboom i borettslag

ØKER MEST: Borettslagsprisene øker mest i Stavanger, melder NBBL. Her et rekkehus i Sandal som er til salgs med prisantydning 1,625 kroner for 83 kvadratmeter boareal.Med på kjøpet får kjøper en fellesgjeld på 51.597 kroner samt månedlige fellesutgifter på 3520 kroner.
ØKER MEST: Borettslagsprisene øker mest i Stavanger, melder NBBL. Her et rekkehus i Sandal som er til salgs med prisantydning 1,625 kroner for 83 kvadratmeter boareal.Med på kjøpet får kjøper en fellesgjeld på 51.597 kroner samt månedlige fellesutgifter på 3520 kroner. Bilde: Eiendomsmegler 1
Joachim Seehusen
6. juli 2006 - 14:26

Gjennomsnittsverdien på brukte borettslagsboliger har gått opp med hele 138.000 kroner på seks måneder. Det forteller assisterende direktør Tore Johannesen i Norske Boligbyggelags Landsforbund, NBBL.

Stavanger øker mest

Tallene fra NBBL viser at prisøkningen i siste kvartal var på 4,1 prosent. Stavanger hadde høyest oppgang med 8,3 prosent, fulgt av Bergen med 6,7 prosent.

Det er også Stavanger som har hatt høyest prisstigning iløpet av det siste året. Her har prisene steget med 20,5 prosent. Lavest var økningen i Tromsø med 4,5 prosent.

Prisvekst mot 20 prosent

I Oslo har prisene gått opp med 15 prosent det siste året. En boligkjøper i Oslo må nå ut med 227.000 kroner mer for en gjennomsnittlig bolig enn for ett år siden. Kvadratmeterprisen i Oslo er 27.900 kroner for en blokkbolig i borettslag.

Foreløpig er det ingen tegn til at utsiktene til et høyere rentenivå legger noen demper på prisvekst og aktivitet i boligmarkedet. Hvis ikke temperaturen går ned til høsten, havner vi på en årlig prisvekst på nærmere 20 prosent.

Trenger pust i bakken

– Når prisene allerede er så høye som i dag, representerer dette veldig mange penger. Vi tror de fleste aktører i boligmarkedet nå hadde vært best tjent med at prisveksten tok seg en pust i bakken, sier Tore Johannesen om de nye pristallene.

I løpet av det siste året har det vært omsatt om lag 21.700 borettslagsboliger. Det betyr at rundt ni prosent av de boligene som er tilknyttet boligbyggelagene i NBBL, blir omsatt i løpet av ett år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.